Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bumerangsakene» avsluttet

De såkalte bumerangsakene etter politivold-komplekset i Bergen på 1980-tallet er nå avsluttet rettslig etter at den siste erstatningskjennelsen fra Gulating lagmannsrett nå er rettskraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26. juni avsa Gulating lagmannsrett kjennelse i den siste erstatningssaken hvor en informant om politivold ble tilkjent 500.000 kroner i oppreisning for uberettiget forfølgning. Krav om tap for lidt og fremtidig tap ble ikke tilkjent. Informanten påkjærte lagmannsrettens avgjørelse til Høyesteretts kjæremålsutvalg, men har siden trukket kjæremålet tilbake. Påtalemyndigheten har ikke påkjært avgjørelsen. Kjennelsen er dermed rettskraftig, og med dette er de såkalte bumerangsakene endelig avsluttet, melder Gulating lagmannsrett.

Seks andre informanter ble i august i fjor tilkjent oppreisningserstatning varierende fra 100.000 til 535.000 kroner.

Bumerangsakene kom opp for rettsapparatet etter at politiet i Bergen ble frikjent for påstandene om politivold. I disse sakene ble de som hadde informert om politivold trukket for retten og dømt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media