Bundet, kneblet og skutt

To væpnede menn stormet kontoret til en kristen organisasjon i den pakistanske byen Karachi i går, og skjøt åtte mennesker. Bare en overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene stormet kontoret til velferdsorganisasjonen Idare-e Amn-o-Insaf (Organisasjonen for fred og rettferd), som holder til i en tolvetasjes bygning i Karachis businessdistrikt. Velferdsorganisasjonen holder til i tredje etasje, og de uidentifiserte morderne kom seg vekk etter ugjerningen. Alle de drepte skal være kristne pakistanere.

- Det kan se ut som en terrorhandling, men vi etterforsker med et åpent sinn og utelukker ikke en mulig forbindelse med angrep den siste tida på minoriteter og utenlandske statsborgere, sier provinsens politisjef, Syed Kamal Shah, til nyhetsbyrået Reuters.

Utsatte kristne

Det er det niende angrepet på kristne og vestlige mål i Pakistan siden terrorangrepet på USA 11. september i fjor. 60 mennesker er blitt drept.

- Vi har blitt ofre for den USA-ledete kampen mot terror. Derfor må det internasjonale samfunn sikre at den pakistanske regjeringen beskytter oss bedre, sier Shahbaz Bhatti i The All Pakistan Minority Alliance til BBC.

Organisasjonen for fred og rettferd som i går opplevde det blodige angrepet, har aldri deltatt i den religiøse politiske debatten i Pakistan. Den blir ledet av venstreradikale kristne, som tar seg av de fattigste i samfunnet, og har eksistert i 30 år. Ingen forstår hvorfor de ble angrepet.

Frykter nye angrep

Gårsdagens drap på de sju ansatte i den kristne hjelpeorganisasjonen blir neppe det siste angrepet mot kristne i Pakistan, sier Karin Ask ved Christian Michelsens Institutt i Bergen til NTB.

- Angrepet kan være et utslag av misnøye med at president Musharraf har fjernet en valgbestemmelse som diskriminerte kristne. Likevel må man nå tolke de siste drapene innenfor rammen av terrorkrigen. Musharraf har møtt sterk motstand for sin støtte til USA. Mange ønsker å piske opp stemningen og skape uro foran valget i oktober, sier Ask.

- Vi har politi på vakt utenfor alle kirkene våre. Dag og natt, sier erkebiskopen i Karachi, Simeon Pereira, til BBC.

SJU DØDE: Her er medlemmer av familien til en av de sju som døde i Karachi i Pakistan i går. En person overlevde angrepet på den kristne hjelpeorganisasjonen.