Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bundet og slept etter bil

Fausto Arellano (32) mistet halvparten av all hud på kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 24-årig mann ble i går pågrepet av politiet i byen Gallup i den amerikanske delstaten Arizona.

24-åringen er siktet for å ha bundet Arellanos ankler sammen med et tau, og slept ham 1200 meter etter en pickup forrige søndag.

Politiet utelukker ikke flere arrestasjoner i saken, melder AP.

Kritisk skadd

Fausto Arellano, som er immigrant fra Mexico, er innlagt på sykehus der han behandles for alvorlige brannskader. Bilen skal ha tilbakelagt i overkant av 1200 meter mens Arellano ble slept langs asfalten.

32-åringen har mistet halvparten av all hud på kroppen, og tilstanden er kritisk.

Politi som har saumfart veibanen der kjøreturen skjedde skal ha funnet tydelige blodspor i asfalten. De tror Arellano kom seg fri etter at repet slitnet, eller at han klarte å løsne det på egen hånd. Deretter klarte han å trekke seg etter hendene ut av veien, der han seinere ble funnet bevisstløs.

Politiet tror den groteske kjøreturen kan ha sammenheng med et narkotikaoppgjør, men de understreker at Arellano ikke er mistenkt for noe kriminelt.

Opprørte

De 20 000 innbyggerne i Gallup reagerer sterkt på volden som 32-åringen ble utsatt for.

- Du må være et slags dyr for å kunne slepe et menneske bak en bil, sier Arellanos tidligere arbeidsgiver til lokalavisa Arizona Republic.

- All spør seg hvorfor dette skjedde med ham. Han er en snill og god mann.

32-åringen kom til USA for 15 år siden. Han ble seinere skilt, og er i dag enslig far til sine to sønner på 11 og 16 år.

- Denne mannen er som Supermann til sønnene sine. Han er deres store forbilde, sier hans tidligere svoger Pedro Andablo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!