Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bundet ombud?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi hadde i det lengste håpet at den politiske ledelsen i Oslo kommune ville ta til fornuft i konflikten med pasientombud Helge Hjort. Men hans kronikk i Dagbladet i går viser at både politikere og byråkrater ønsker seg et ombud som er bastet og bundet. De formelle innvendingene om brudd på taushetsplikten da han offentliggjorde historien om en narkoman gutt som fikk god hjelp i Danmark, er selvsagt bare utflukter. Det er kommunen de vil beskytte, ikke klienten.
  • Dette er klassisk byråkratholdning, som altfor mange politikere slutter seg til: Legg lokk på sakene, så vi kan arbeide i fred! Vi har aldri vært spesielt begeistret for alle ombudene vi har fått her i landet, men når vi først har dem, er det klart at de både må høres og sees, og at de ikke bør underlegges byråkratisk eller politisk styring. Bundne ombud er en selvmotsigelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!