Bungard anker, Toska tenker

Bungard anker dommen på 15 år. Toska vil tenke seg om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble David Aleksander Toska (31) dømt til totalt 20 års fengsel i Oslo tingrett. I dag tok han betenkningstid i forhold til en eventuell anke.

Fordi han i august i år valgte å tilstå to tidligere ran ble straffen redusert med et år, og David Toska unngikk dermed lovens strengeste straff på 21 år.

Toska ble i dag dømt for totalt fem forhold, som legges til høyesterettsdommen på 18 år for NOKAS-ranet.

Samtidig ble Danny Bungard (31) dømt til 15 år for Wonderboy-saken. Han anket på stedet.

Dømt for fem forhold

Han ble dømt for medvirkning til innførsel av narkotika i den såkalte Wonderboy-saken. I tillegg ble han dømt for grovt ran samt brudd på veitrafikkloven under ranet av Postens Brevsenter i Oslo, og forsøk på innbrudd og narkotikatyveri under ranet av Norsk Medisinaldepot.

Dommeren sa under domsavsigelsen at de ikke hadde vurdert forvaring for David Toska.

Dette ble begrunnet med at han nylig valgte å tilstå flere saker, og fordi han framsto som troverdig da han fortalte at han ville begynne på nytt og legge kriminaliteten bak seg.

- Han har vist vilje til å bryte med fortida, sier dommer Oddmund Svarteberg.

Dersom Toska mener alvor og ikke akter å begå flere kriminelle forhold, kan dagen i dag bli hans aller siste som tiltalt i en norsk rettssal.

FIKK SIN SISTE DOM: David Toska ble i dag dømt til 20 års fengsel i Oslo tingrett. Han fikk et år i tilståelsesrabatt. Foto: SCANPIX
FIKK SIN SISTE DOM: David Toska ble i dag dømt til 20 års fengsel i Oslo tingrett. Han fikk et år i tilståelsesrabatt. Foto: SCANPIX Vis mer

Han er allerede domfelt seks ganger tidligere.

15 år for Bungard

Hovedmannen og den som har gitt navn til Wonderboy-saken, oslomannen Danny Bungard (31), ble dømt til 15 års fengsel for grovt ran. Han ble dømt etter den såkalte mafiaparagrafen, det vil si at han sammen med fem andre var en del av en organisert kriminell gruppe.

Dette er et straffeskjerpende moment.

Likevel sier Bungards forsvarer, advokat Ellen Holager Andenæs, at Bungard er veldig skuffet over dommen, som hun beskriver som oppsiktsvekkende høy.

En frifunnet

Totalt 14 personer, 12 menn og to kvinner, sto tiltalt i det som er norgeshistoriens største hasjsak. Saken har gått i Oslo tingrett i mer enn ti uker.


I dag ble alle unntatt én dømt til mellom tre og femten års fengsel. Til sammen må de sone hele 115 år i fengsel.

ANKER:</B> Danny Bungard (31) anker dommen på 15 år i Wonderboy-saken.