Bunnløs sorg i Lyngen etter raset

I Lyngen har åtte mennesker mistet livet i snømassene det siste året. Siste offer var bare 23 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Påskemorgen slukker sorgen», heter det i salmen. For de om lag 3.500 innbyggerne i Lyngen ble årets 1. påskedag noen helt annet enn en gledens dag. De våknet opp til enda en tragisk nyhet. Nok en gang hadde et snøras krevd livet til en av bygdas egne. Flaggene ble aldri heist til topps denne høytidsdagen.

- Alle flagget på halv stang. Det var en grusom beskjed å få at Hildegunn hadde omkommet. Vi fikk beskjeden tidlig på morgenen, forteller prost i Lyngen, Sigvald B. Mikkelsen, til NTB.

Vond beskjed

Hildegunn Strand ble rasoffer nummer åtte. Forrige mandag omkom to finske fjellklatrere etter å ha blitt tatt av ras i det samme området. 19. januar i 2000 omkom fem personer etter at en buss ble feid på sjøen av snømassene. Og det vonde stopper ikke der. Sist sommer omkom også en av hjelpemannskapet da rådhuset i kommunen begynte å brenne.

- Det er trasig og det er uforståelig. Jeg har sittet og tenkt på den dystre statistikken. Jeg blir helt skjelven av det, forteller ordfører Odd Solberg til NTB.

Tung bør

Og et helt bygdesamfunn deler ordførerens fortvilelse. Spesielt tungt er det for mellom 20 og 30 av de mest aktive medlemmene i Lyngen Røde Kors. Hildegunn var en av dem som utgjorde den «harde kjerne» i hjelpekorpset. Hun deltok på de aktivitetene som var. Senest forrige mandag tok hun del i redningsaksjonen etter de to finske fjellklatrerne. Ingen visste da at hun skulle bli det neste offeret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer