- FOR MYE INTERNT:  Talspersonene Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm ved slutten av Miljøpartiet de Grønne sitt landsmøte tidligere i vår.
Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
- FOR MYE INTERNT: Talspersonene Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm ved slutten av Miljøpartiet de Grønne sitt landsmøte tidligere i vår. Foto: Lise Åserud, NTB ScanpixVis mer

Bunnmåling for De Grønne

Talsperson: - For mye interne prosesser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøpartiet De Grønne (MDG) faller ytterligere 0,7 prosentpoeng og får den laveste oppslutningen på tre år i en fersk meningsmåling.

MDG får en oppslutning på 2,5 prosent i den nye meningsmålingen Norstat har gjort for NRK.

Det er den laveste oppslutningen partiet har hatt siden valgåret 2013.

Nasjonal talsperson Une Aina Bastholm mener fallet i oppslutning blant annet henger sammen med at partiet siden kommunevalget i fjor har konsentrert seg mye om interne prosesser, og sier partiet framover vil være mer utadrettet.

- Det er aldri gøy for politiske partier å gå ned på målinger, men da er det viktig å huske at det fort kan gå opp igjen, sier Bastholm.

SV mest fram
SV er partiet som går mest fram på målingen, med 1,7 prosentpoeng til 5,1 prosent, mens Fremskrittspartiet er partiet som taper mest - ned 2 prosentpoeng til 15,1 prosent.

For de andre partiene er det bare snakk om mindre endringer: Rødt 2,4 (+1,0), Ap 32,1 (-0,4), Sp 6,5 (+0,5), Venstre 5,3 (+0,7), KrF 5,3 (+0,1), Høyre 24,3 (-0,6) og Andre 1,3 (-0,2)

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram