Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bunnotering for Senterpartiet

Senterpartiet har nådd et nytt lavmål på MMIs politiske barometer for februar. Med 4,3 prosent nærmer partiet seg grensen for utjevningsmandater. Noteringen er den laveste som er registrert i 1990-åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellers er den samlede oppslutningen for regjeringspartiene inne i et positivt leie. Takket være framgangen for Kristelig Folkeparti og Venstre, kan de tre partiene notere en ørliten framgang. Med 20,1 prosent er de tre denne gangen større enn Fremskrittspartiet. Dette gjenspeiler muligens en parlamentarisk situasjon som er roligere enn før jul. Renta er for nedadgående, og de sterkeste angrepene mot regjeringen er forstummet.

Både Arbeiderpartiet og Høyre går tilbake med 1,2 prosentpoeng. Det behøver ikke å utgjøre en reell tilbakegang fordi det er innenfor de statistiske feilmarginene. Arbeiderpartiet har ligget ganske stabilt i underkant av 40 prosent siden i fjor sommer, mens Høyre svinger noe mer i takt med hendelsene på Løvebakken og i TV-ruta.

KrFs framgang kan være en justering i forhold til det sterke tilbakeslaget i januar, da partiet gikk ned fra 11,9 til 10,2. SVs framgang på 1,7 er stor i forhold til de seinere bevegelsene for partiet. Først de nærmeste målingene vil kunne antyde noe om langtidstendens.

Dagens måling, som er gjort fra mandag til torsdag, vitner ellers om stor stabilitet i velgerskaren seks- sju måneder før lokalvalgene i september. Selv ikke stridighetene i Fremskrittspartiet på flere årsmøter sist helg, og særlig i Oslo, later til å ha slått nevneverdig ut. Ja, bakgrunnstallene tyder på at partiet faktisk går fram i Oslo, der velgere som har Fremskrittspartiet som annenpreferanse later til å ha blitt mobilisert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media