Bunnoteringer i fleng på Oslo Børs

Lufta gikk helt ut av telekom og IT-sektoren på Oslo Børs onsdag, og det ble satt nye bunnoteringer i fleng. Hipp hurra?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var ingen himmelstormende jubel på Oslo Børs dagen før vi skal feire våre landsfedre og ikke minst oss selv. Det meste falt, og mange falt mye, med IT-aksjene som de absolutt svakeste papirene. Sjelden har så mange selskaper satt nye bunnoteringer på én og samme dag. Eneste virkelige lyspunkt var Tomra som steg markert i spekulativ handel.

En svak utvikling for de samme sektorene ellers i Europa og en amerikansk sentralbank som advarer mot fortsatt lav investeringsvilje var med på å presse kursene. At Norges Bank fortsatt ikke er villige til å sette ned renten skal ikke ha særlig mye å si. Da er det nok mer kurspress om følge av den forestående Statoil-noteringen, og kanskje velger investorene nettopp å vekte seg mest ned nettopp i IT og telekom for å frigjøre Statoil-kapital.

Videre holder det norske aksjemarkedet stengt i morgen, mens det er full rulle i resten av verden. Det betyr to dager med handel i USA, og en ekstra dag i Europa før det norske markedet igjen er med. Når en del aktører i tillegg tar fri fredag, har det utvilsomt vært en del investorer som i dag har ryddet litt i porteføljene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer