Bunnpris på sydenturer

Aldri før har du kunnet reise billigere til Syden fra Norge. Knallvær, skolestart, 11. september og gjerrige svensker er med på å forklare de rekordlave prisene. - Lavere enn dette, går vi ikke, sier turoperatørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år betyr skolestart begynnelsen på høysesongen for lave priser hos sydenfristerne, og knallværet over store deler av landet gjør prisene i år enda lavere. Samtidig forklarer markedsdirektøren i Star Tour, Sverre Høven, at 11. september har gjort at de fremdeles sliter med overkapasitet på sydenturer.

- I vinter kjøpte nordmenn langt færre sydenreiser enn normalt, slik at vi har et etterslep av usolgte plasser, sier markedsdirektøren i Star Tour.

Disse plassene må selskapene betale for uansett.

Gjerrige svensker

Til glede for oss nordmenn har sydensalget sviktet fullstendig i Sverige i år, og plassene legges derfor ut til dumpingpriser i Norge, kan reisebransjedirektøren i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Rolf Forsdahl, fortelle.

- De største reiseselskapene, som opererer i hele Skandinavia, har flyttet overkapasiteten til Norge på grunn av lavkonjunktur i nabolandet, sier Forsdahl.

Til Kreta for 895 kr

Bransjen håper på at kjøpesterke nordmenn lar seg friste av drømmeprisene til Syden.

Han legger til at hittil i august har heller ikke nordmenn vært særlig lystne på sydenreiser.

- Folk ser ikke poenget med Syden, når det er regn og uvær i Europa, mens Norge opplever den ene tropenatta etter den andre, sier Forsdahl.

Akkurat nå kan du ta en ei-ukes uspesifisert Kreta-tur til 895 kroner, eller bo ei uke på spesifisert hotell på samme øya for 1595 kroner.

- Billigere enn vi selger nå blir det ikke. Normalt koster en ukestur til Kreta mellom 4000 og 5000 kroner per person. Så dette tjener ikke vi penger på, sier markedsdirektør Sverre Høven i Star Tour.

Han anbefaler imidlertid ikke å bo uspesifisert i august, siden dette er den store feriemåneden i Europa.

- Vil holde seg

- De beste boplassene er derfor belagt, og uspesifisert betyr at du må ta til takke med det som måtte være igjen.

Priskrigen på flyseter til Sør-Spania har ført til tur-retur-priser Oslo- Malaga på rekordlave 695 kroner.

- Vi er mange som tilbyr disse flysetene, men lavere enn 695 går vi ikke. Da flyr vi heller med tomme seter, understreker Høven.

Markedsdirektøren i Star Tour tror de rekordlave prisene vil holde seg langt ut i september.

- Fra høstferien av regner vi med en normalsituasjon, sier Høven, og legger til:

- Neste sommer vil turoperatørene ha justert ned kapasiteten, slik at denne sommerens rekordlave priser ikke vil gjenta seg i samme omfang som i år.

BILLIG DRØMMETUR: Nå kan du sikre deg en tur sørover til rekordlav pris.