Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bunnrekord for Persson

Bare hver fjerde svenske har tillit til Sveriges statsminister Göran Persson, viser en undersøkelse foretatt for den svenska avisa Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Erik Åsbrinks avgang denne uka ser ut til å ha påvirket opinionen i Sverige, og bevegelsen i folkemeningen svinger ikke i statsminister Göran Perssons retning.

Aftonbladet og meningsmålingsinstituttet Sifo i Sverige noterer tvert imot bunnrekord for statsministeren i landet.

Bare 24 prosent av svenske velgere har tillit til Persson, mot 37 for to uker siden, slår Aftonbladet fast. Størst er tillitsraset blant Persson egne, partiet Socialdemokraternas medlemmer.

Bare 53 prosent av de spurte sosialdemokratene har stor eller veldig stor tillit til sin partileder og statsminister.

Hadde tillit

Rett etter valget i 1996, hadde Persson stor tillit blant 44 prosent av de spurte i en undersøeksle utført av Aftonbladet og Sifo. Nå er tilliten halvert.

- Det er nærliggende å tenke at dette kommer som en reaksjon på Erik Åsbrinks avgang, sier Ingemar Boklund, projektleder i Sifo.

Årsaken til Åsbrinks avskjed mandag, var manglende tillit til statsminister Persson. De to var svært uenige i skattepolitiske spørsmål.

Åsbrink kom med sterk kritikk av Persson da han offentliggjorde sin avgang.