FALLER: De fire regjeringspartiene mister oppslutning. Her er alle fire representert på en pressekonferanse om endringer i regjeringen den 22. januar. Fra venstre landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF), finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) .
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FALLER: De fire regjeringspartiene mister oppslutning. Her er alle fire representert på en pressekonferanse om endringer i regjeringen den 22. januar. Fra venstre landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF), finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H) og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Bunnrekord for regjeringspartiene i ny måling

Alle regjeringspartiene faller på NRK og Aftenpostens første partibarometer etter regjeringsutvidelsen.

Nedgangen for de fire partiene er på totalt 5,1 prosentpoeng.

Med en samlet oppslutning på 40,9 prosent er det ifølge NRK den laveste samlede oppslutningen de fire partiene har hatt på Norstats målinger siden Erna Solberg (H) ble statsminister.

Undersøkelsen er gjort i perioden 29. januar til 4. februar og basert på 937 intervjuer. Feilmarginer er fra 1,1 til 3,5 prosentpoeng.

Høyre faller mest

Da forrige måling ble gjort, rett på nyåret, hadde de fire partiene en samlet oppslutning på 46 prosent, med Høyre som største parti med 27 prosent av velgerne i ryggen.

I den siste målingen faller partiet heler 4,1 prosentpoeng til 22,9 prosent.

De tre andre partiene faller bare noen tidels prosentpoeng og ender med en oppslutning på 12,0 prosent for Frp, 3,4 prosent for KrF og 2,6 prosent for Venstre - de to siste fremdeles under sperregrensa.

Ap fosser fram

Blant opposisjonspartiene fosser Arbeiderpartiet fram, med 1,9 prosentpoeng til 29,2 prosent. Rødt går fram 1,5 prosentpoeng, passerer sperregrensa og havner på 4,8 prosents oppslutning.

SV får 7,8 prosent av stemmene, mens Sp og MDG får henholdsvis 11,8 og 3,2 prosent.