Frank Bakke-Jensen

- Burde aldri fått jobben

Partiene som ligger an til å lede Norge etter valget slår i dag fast at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen aldri burde fått jobben som fiskeridirektør.

KONTROVERSIELL NY JOBB: Frank Bakke-Jensen er utnevnt til ny fiskeridirektør. Opposisjonen på Stortinget, som ligger an til å styre landet etter valget, sier i dag at han aldri burde fått jobben. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KONTROVERSIELL NY JOBB: Frank Bakke-Jensen er utnevnt til ny fiskeridirektør. Opposisjonen på Stortinget, som ligger an til å styre landet etter valget, sier i dag at han aldri burde fått jobben. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Som Dagbladet erfarte tidligere i dag, har opposisjonen nå vedtatt sin kritikk av ansettelsesprosessen rundt Frank Bakke-Jensen. Ap, Sp, SV sier alle at Bakke-Jensen aldri burde fått jobben som ny fiskeridirektør.

Dagbladet har i en rekke artikler rettet oppmerksomhet rundt ansettelsen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) som ny fiskeridirektør.

Saken behandles i kontroll- og konstitusjonskomiteen i dag. Og Dagbladet erfarer at venstresidas mindretall i komiteen kommer til å slå fast at Bakke-Jensen aldri burde fått prestisjejobben.

Dermed slår partiene som per i dag ligger an til å styre Norge etter valget, at Bakke-Jensen aldri burde blitt fiskeridirektør.

Det er opposisjonen, minus Frp, som konkluderer slik, etter det Dagbladet er kjent med.

Krever ikke avgang

Dagbladet er kjent med at partiene i opposisjon mener det ikke er Stortingets rolle å ansette eller avsette fiskeridirektører i Norge, og dermed ikke kommer til å kreve Bakke-Jensens avgang.

Det har vært sedvane at regjeringen ikke utnevner sine egne medlemmer til sentrale posisjoner i byråkratiet, men Erna Solbergs regjering har brutt denne regelen tre ganger siden 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer