- Burde holdt kjeft

BERGEN (Dagbladet): Trond Henriksen, tidligere narkoman og de siste åra kursleder for «Nei til narkotika», raser mot den nye narkotikasjefen i Oslo, Christine Fossen. Det vil få negative konsekvenser for det forebyggende arbeidet vi driver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Henriksen, som kjenner skyggesiden av narkotikamisbruk etter å ha vært hardt belastet i 15 år, oppfordrer nå Christine Fossen til å starte den nye jobben med en turné rundt på skolene.

- Der bør hun fortelle hva hun egentlig mener om bruk av narkotiske stoffer. Når kjente personer tidligere har stått fram og fortalt at de har røykt hasj, har vi fått store problemer med alle liberalistene som sluker slikt rått og vet å utnytte det maksimalt. Det handler om hvilke signaler voksne mennesker sender ut til ungdom, om at det ikke er så farlig å bare prøve litt. - Hun har påtatt seg en helt spesiell stilling og burde holdt kjeft om sin hasjrøyking. Det vil få negative konsekvenser for det forebyggende arbeidet vi driver. Jeg forstår ikke motivet, tordner Henriksen.

I tillegg til at hun tar seg tid til skolebesøk, anbefaler Henriksen at hun trekker med seg de gode ressursene i politiet, de som kan noe om forebyggende arbeid.

- De må gis tid til å lære opp flere politifolk i dette viktige arbeidet, og politiet må bli mer synlig i ungdomsmiljøene som er spesielt utsatt, sier Trond Henriksen.

<B>SKUFFET:</B> Trond Henriksen er skuffet over at Christine Fossen forteller om sin hasjrøyking.