Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Burde ikke du bare holde kjeft?»

Frps Per Willy Amundsen går hardt ut mot sedelighetssiktede Trond Birkedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps tidligere ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, slapp i dag ut av varetekt.

Han er fortsatt siktet for å ha filmet en rekke unge menn nakne uten at de har visst om det, og for å ha hatt sex med en 15 år gammel gutt i 2008.

Birkedals advokat, Arvid Sjødin, sa til Dagbladet tidligere i dag at det første Birkedal ville ha da han slapp ut i dag, var et horn med ost og skinke.

Sjødin hevdet også overfor Dagbladet i det samme intervjuet at Birkedal hadde opplevd mye støtte etter at han slapp ut.

Det gjelder åpenbart ikke blant tidligere partifeller: I kveld har nemlig Birkedal også kommunisert med omverdenen via twitter, der han har annonsert at han vil gi sitt første og eneste intervju om saken, i Rogalands Avis på mandag.

Det falt ikke i god jord hos Stortingsrepresentant Per Willy Amundsen (Frp):

- Hold kjeft «Media åpner nå for flere versjoner av saken. Sikkert aprilsnarr. Les RA på mand for mitt eneste intervju. Neste blir i tilfelle jobbintervju.», skrev @trondbirkedal.

Per Willy Amundsen svarte kontant:

«Burde ikke du bare holde kjeft? Takk for det du har påført partiet!», skrev PWAmundsen_FrP.

UTE: Trond Birkedal slapp ut i dag etter å ha vært i politiets varetekt i nesten to uker. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix
UTE: Trond Birkedal slapp ut i dag etter å ha vært i politiets varetekt i nesten to uker. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper Amundsen utblåsningen mot sin tidligere partikollega:

- Føler meg sviktet - Birkedal må si hva han vil, det er greit nok det. Men jeg har et problem med at han har begått et stort tillitsbrudd i forhold til partiet - det må han innse. Det er mange som har hatt tro på ham og tillit til ham, som har valgt ham inn i sentralstyret. Det som har kommet fram viser at det er en person som ikke har gavnet partiet.

- Jeg føler meg sviktet, sier Amundsen.

Amundsen synes ikke synd på Birkedal:

-  Jeg vet at han har innrømmet forholdene med filming, dermed er han åpenbart skyldig. Han bør akseptere sin straff. Videre bør han holde kjeft og la være å skade partiet. Det er ikke sånn at jeg synes synd på ham. Jeg hadde litt medfølelelse med ham den første dagen, men etter det han har gjort, har han vært så totalt ødeleggende i forhold til tillit sier Amundsen.

- Jeg reagerte umiddelbart på Twitter, da han snakket om intervju. Det blir tåpelig. Han må bare ta sin straff og gå videre. Jeg klarer ikke å ha sympati.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media