REAGERER: - Kvinnen som er siktet for å ha kjørt ned og drept 12 år gamle Olav Hovda burde ikke vært løslatt, sier Åse Michaelsen, FrPs justispolitiske talskvinne. Foto: Privat/Dagbladet/Frp. Montasje: Øistein Norum Monsen.
REAGERER: - Kvinnen som er siktet for å ha kjørt ned og drept 12 år gamle Olav Hovda burde ikke vært løslatt, sier Åse Michaelsen, FrPs justispolitiske talskvinne. Foto: Privat/Dagbladet/Frp. Montasje: Øistein Norum Monsen.Vis mer

- Burde ikke vært løslatt

FrPs justispolitiske talskvinne mener det er galt at kvinnen som har tilstått at hun kjørt ned og drepte 12 år gamle Olav Hovda er løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en flere dagers intens politijakt ble et par fra Klepp pågrepet av politiet.

Den 43 år gamle mannen ble etter kort tid løslatt, da hans 42 år gamle ektefelle erkjente at det var hun som hadde kjørt ned og drept 12 år gamle Olav Hovda for snart to uker siden.

- Alminnelig rettsoppfatning - Jeg registrerer at politiet ikke lenger ser noen fare for bevisforspillelse eller gjentakelsesfare i denne saken, og at de av den grunn ikke ønsker å forlenge varetekten.

- Denne saken er imidlertid så alvorlig at kvinnen som har erkjent å ha forvoldt en annens død, bør være varetektsfengslet fram til saken kommer opp for retten. Ikke minst på grunn av den alminnelige rettsoppfatningen, sier justispolitisk talskvinne Åse Michaelsen (FrP) til Dagbladet.  

Micaelsen frykter at mangelen på varetektsplasser i regionen kan være en medvirkende årsak til løslatelsen.

REAGERER: - Kvinnen som er siktet for å ha kjørt ned og drept 12 år gamle Olav Hovda burde ikke vært løslatt, sier Åse Michaelsen, FrPs justispolitiske talskvinne.
REAGERER: - Kvinnen som er siktet for å ha kjørt ned og drept 12 år gamle Olav Hovda burde ikke vært løslatt, sier Åse Michaelsen, FrPs justispolitiske talskvinne. Vis mer

- Mangel på varetektsplasser i regionen kan være en medvirkende årsak til løslatelsen. Både på sørvest-landet og i andre deler av landet går det kriminelle ute blant folk og sprer frykt og uro, fordi det ikke er ledige varetektsplasser. Dette svekker tilliten til rettssystemet, fastslår Michaelsen overfor Dagbladet.

- Feil signal Fremskrittspartiets justispolitiske talskvinne mener det feil signaler samfunnet gir, når den 42 år gamle kvinnen blir løslatt.

- Klepp er et forholdsvis lite sted, og det er for galt at den avdøde guttens familie og venner skal risikere å møte på gjerningskvinnen på butikken eller andre steder i det lille samfunnet. Dette bør de pårørende skånes for. Derfor bør kvinnen umiddelbart pågripes igjen og framstilles for varetektsfengsling, fastslår Åse Michaelsen overfor Dagbladet.

SORG:  Bildrapet på 12 år gamle Olav Hovda førte til at mange la ned blomster på stedet den lille gutten ble drept.
Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
SORG: Bildrapet på 12 år gamle Olav Hovda førte til at mange la ned blomster på stedet den lille gutten ble drept. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer