- Burde ikke vist det, mange av de som følger ham er gutter som knapt har tatt på ei jente

To deltakere på «sjekkeekspertens» kontroversielle kurs forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  «Sjekkeeksperten» Julien Blanc er uønsket i Australia, Storbritannia og Singapore, og det er startet en underskriftskampanje i protest mot en «bootcamp» han har planlagt i Norge i januar.

Et bilde han la ut på Instagram som han kalte «kvelningsåpningen», som viser at han tar rundt halsen til en kvinne på et utested i Oslo mens han hysjer på henne, er blant det som har skaffet Blanc kritikere verden over. Den erfarne bistandsadvokaten Hege Salomon mener «sjekketrikset» er ulovlig legemsfornærmelse. En video publisert av Buzzfeed viser også at han på et seminar forteller om hvordan han som hvit mann i Japan kunne gjøre som han ville, og ta tak i hodet til jenter han traff og presse dem mot skrittet sitt.

Avlyst i Oslo? Men hva skjer egentlig på seminarene som er så kontroversielle at Blanc er uønsket i land etter land? Ganske uskyldige ting, hevder to menn Dagbladet har snakket med som har vært med på det.

- Det er ikke rart at folk reagerer når det er de historiene de hører. Men de forteller ikke sannheten om ham, sier en av dem til Dagbladet.- Han lærer ikke bort å kvele folk. Han lærer hvordan man bør oppføre seg, også fysisk, og at man skal stoppe hvis noen sier nei, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer