- Burde satset på data

- Skulle jeg ha valgt utdanning i dag, ville jeg ha satset på data. Det er der pengene er, sier tømrer Snorre Berg (30).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Snorre Berg var ferdig med ungdomsskolen for 15 år siden, var han fast bestemt på å ta en yrkesrettet utdanning. Han gikk ett år på møbelsnekkerlinja, før han begynte som lærling. Etter det ventet to år på teknisk fagskole. Nå har han jobbet i vel fem år som tømrer. Fire av disse årene har han vært selvstendig næringsdrivende. I høst tok han svennebrevet.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har tjent veldig bra noen perioder, men i år kommer jeg ikke til å ta ut mer enn 300000 kroner til meg selv i lønn og aksjeutbytte. Med tanke på at jeg jobber 50- 60 timers uker, synes jeg ikke det er mye, sier Snorre.

Selv om han trives som tømrer, tviler han på at han blir gammel i yrket.

- Man blir faktisk lei av å jobbe i støv hver eneste dag. I tillegg er det å være tømrer en fysisk hard jobb. Før eller seinere kommer jeg til å gå over til en mer administrativ stilling, sier han. vibeke.madsen@dagbladet.no

HARDT OG USIKKERT: - Det ropes høyt over høye lønninger i byggebransjen, men få trekker fram hvor hardt og usikkert arbeidet vårt egentlig er, sier Snorre Berg (30). Han tror ikke han blir gammel som tømrer.