Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Burde sluppet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Olje- og energiminister Olav Akselsen burde ha sluppet å instruere Statkraft om midlertidig å stanse anleggsarbeiderne i Beiarn. Selskapet burde selv stanset anlegget straks det ble kjent at det er flertall i Stortinget for ytterligere konsekvensutredninger. I stedet fortsatte Statkraft-ledelsen å sende inn trailere med anleggsbrakker.
  • I går stanset aksjonister to av Statkraft-bilene på den eneste veien inn til Beiarelva. Da tok politimester Bjørn Hareide i Bodø en svært fornuftig beslutning. Med begrunnelse i den politiske situasjonen avslo han å sende inn politi for å hjelpe Statkraft-bilene fram. Politimesteren brukte sitt skjønn og sin fornuft. Det burde ledelsen i Statkraft også ha gjort. Statsråd Akselsen grep inn da det ble klart at Statkraft hadde til hensikt å forsøke å true seg fram ved å pukke på retten til å bygge ut i henhold til konsesjonen fra 1989. Statsråden gjorde det som var nødvendig.