Leder av Antirasistisk senter:

- Burde ta etterutdanning i rasisme

Atle Antonsen er tilbake i «Misjonen».

TILBAKE: Antonsen har vært ute av rampelyset siden oktober. Nå er han tilbake. Foto: Mariam Butt / NTB
TILBAKE: Antonsen har vært ute av rampelyset siden oktober. Nå er han tilbake. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag klokka 10 på formiddagen var det tid for årets første sending av «Misjonen» på P4.

Programmet ble også det første gjensynet med Atle Antonsen etter han ble anmeldt, og deretter frikjent, for hatefylle ytringer og hensynsløs atferd.

Anmeldelsen kom etter en hendelse mellom han og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali, på Bar Boca i oktober 2022.

- Burde ta etterutdanning i rasisme

Hatem Ben Mansour, fungerende daglig leder i Antirasistisk Senter, sier til Dagbladet at han synes det er for tidlig at Antonsen er tilbake.

- Jeg tenker det hadde vært naturlig om han startet bak i produksjonen, og ikke som frontfigur umiddelbart, sier Mansour til Dagbladet.

KRITISK: Hatem Ben Mansour stiller seg kritisk til at Antonsen er tilbake på jobb allerede. Foto: Antirasistisk senter.
KRITISK: Hatem Ben Mansour stiller seg kritisk til at Antonsen er tilbake på jobb allerede. Foto: Antirasistisk senter. Vis mer

I de første minuttene av radiosendinga uttaler Antonsen at han har brukt den siste tida til å ta «etterutdanning», og at han nå har rykket opp «fra idiot, til kronidiot».

Mansour mener derimot at Antonsen bør ta litt mer «etterutdanning».

- Det er ikke heldig å havne som kronidiot etter etterutdanning. Kanskje han bør ha litt etterutdanning i rasisme og det å være antirasist, slik han selv sier han ønsker å være, sier Mansour.

- Det er jo fint at han skammer seg og har skammet seg, men det er naturlig å gjøre når man har oppført seg feil.

Reagerer på «koseprat»

Den daglige lederen stiller seg også kritisk til at det første gjensynet med Antonsen skjer i hans «eget» program.

- Jeg synes ikke han burde være på programmet uansett, men det er kanskje litt rart å ha en koseprat med bestekameraten sin om det, sier Mansour.

- Antonsen burde heller ha latt seg bli konfrontert et annet sted enn en kommersiell kanal, hvor han har full regi. Han får ikke kritiske spørsmål.

«KOSEPRAT»: Mansour reagerer på at det ikke ble stilt kritiske spørsmål til Antonsen, under fredagens sending av «Misjonen». Foto: P4.
«KOSEPRAT»: Mansour reagerer på at det ikke ble stilt kritiske spørsmål til Antonsen, under fredagens sending av «Misjonen». Foto: P4. Vis mer

Han mener Antonsen burde ha ventet litt lenger, til stormen hadde gitt seg, sier han.

- Når man gjør ting som ikke aksepteres i samfunnet, selv om det kanskje ikke er ulovlig, får det konsekvenser. Jeg synes det er spesielt å få komme rett tilbake i jobben.

Ingen ytterligere kommentarer

P4s presseansvarlig, Birgitte Malling, sier til Dagbladet at de ikke har noen ytterligere kommentarer enn hva som har blitt sagt tidligere.

Hun henviser til Kenneth Andresen, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i P4 gruppen, sin uttalelse tidligere denne uka.

- Det at både statsadvokaten og Riksadvokaten har gjort grundige vurderinger av saken og valgt å henlegge den på det nevnte grunnlagt har vært viktig for vår vurdering. Atle har også beklaget episoden på det sterkeste og uttrykt sterk anger. Han har vært programleder hos oss gjennom mer enn 15 år og når konklusjonen fra påtalemyndigheten er så tydelig, mener vi det er klart for at Atle kommer tilbake til sine oppgaver hos oss, sa Andresen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer