Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Burde tatt tak i dette for lenge siden

Frp-leder Siv Jensen er bekymret over Statistisk sentralbyrås nye tall om innvandring til Norge.

FORUROLIGET: Frp-leder Siv Jensen er bekymret over SSBs nye rapport, og tilskriver den rødgrønne regjeringen mye av skylden for problemene som kan oppstå i forbindelse med veksten i antall innvandrere til Norge. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
FORUROLIGET: Frp-leder Siv Jensen er bekymret over SSBs nye rapport, og tilskriver den rødgrønne regjeringen mye av skylden for problemene som kan oppstå i forbindelse med veksten i antall innvandrere til Norge. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er foruroligende, og gir oss enorme integreringsutfordringer. Dette burde vært tatt tak i for lenge siden, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Nær halvparten Jensen reagerer sterkt på rapporten Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram i dag. I rapporten går det fram at Norges andel av personer med innvandrerbakgrunn vil stige kraftig de neste 30 åra; i Oslo vil nær halvparten enten være innvandrer eller barn av to innvandrere, på landsbasis vil denne gruppa utgjøre en fjerdedel av befolkningen - dersom SSBs beregninger slår til.

- Jeg hadde håpet tallene ville være annerledes, sier Jensen og mener dagens rødgrønne integreringspolitikk er altfor dårlig.

- Det er ikke tvil om at vi står overfor store utfordringer når det gjelder språk og integrering i arbeidslivet. Regjeringen har ikke innsett viktigheten av dette, selv om Frp lenge har advart om utviklingen, sier partilederen.

Hun lover at Frp vil gjøre hva de kan for å snu utviklingen, skulle de komme i posisjon ved stortingsvalget.

- Smutthull - For det første må vi stramme inn innvandringspolitikken, mht. asyl og familiegjenforening. Regjeringen har ført en liberal politikk med mange smutthull. Disse må nå tettes, sier hun.

- For det andre må integreringspolitikken styrkes. Mange har legitimt opphold i Norge, men vi må stille krav tidlig, om at de f.eks. kommer seg ut i arbeid og deltar i språkopplæring.

Frp-lederen er også bekymret over av en så stor andel av innvandringen til Norge skjer fra den tredje verden.

- Det byr på utfordringer med kulturforskjeller. Det ser vi allerede i en del europeiske land, med sosial uro og voldsbruk som følge av voksende klasseskiller, sier hun og sikter bl.a. til Frankrikes president Nicolas Sarkozys nylige harde utfall mot innvandring til EU.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media