- Burde tatt tak i dette for lenge siden

Frp-leder Siv Jensen er bekymret over Statistisk sentralbyrås nye tall om innvandring til Norge.

FORUROLIGET: Frp-leder Siv Jensen er bekymret over SSBs nye rapport, og tilskriver den rødgrønne regjeringen mye av skylden for problemene som kan oppstå i forbindelse med veksten i antall innvandrere til Norge. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
FORUROLIGET: Frp-leder Siv Jensen er bekymret over SSBs nye rapport, og tilskriver den rødgrønne regjeringen mye av skylden for problemene som kan oppstå i forbindelse med veksten i antall innvandrere til Norge. Foto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er foruroligende, og gir oss enorme integreringsutfordringer. Dette burde vært tatt tak i for lenge siden, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Nær halvparten Jensen reagerer sterkt på rapporten Statistisk sentralbyrå (SSB) la fram i dag. I rapporten går det fram at Norges andel av personer med innvandrerbakgrunn vil stige kraftig de neste 30 åra; i Oslo vil nær halvparten enten være innvandrer eller barn av to innvandrere, på landsbasis vil denne gruppa utgjøre en fjerdedel av befolkningen - dersom SSBs beregninger slår til.

- Jeg hadde håpet tallene ville være annerledes, sier Jensen og mener dagens rødgrønne integreringspolitikk er altfor dårlig.

- Det er ikke tvil om at vi står overfor store utfordringer når det gjelder språk og integrering i arbeidslivet. Regjeringen har ikke innsett viktigheten av dette, selv om Frp lenge har advart om utviklingen, sier partilederen.

Hun lover at Frp vil gjøre hva de kan for å snu utviklingen, skulle de komme i posisjon ved stortingsvalget.

- Smutthull - For det første må vi stramme inn innvandringspolitikken, mht. asyl og familiegjenforening. Regjeringen har ført en liberal politikk med mange smutthull. Disse må nå tettes, sier hun.

- For det andre må integreringspolitikken styrkes. Mange har legitimt opphold i Norge, men vi må stille krav tidlig, om at de f.eks. kommer seg ut i arbeid og deltar i språkopplæring.

Frp-lederen er også bekymret over av en så stor andel av innvandringen til Norge skjer fra den tredje verden.

- Det byr på utfordringer med kulturforskjeller. Det ser vi allerede i en del europeiske land, med sosial uro og voldsbruk som følge av voksende klasseskiller, sier hun og sikter bl.a. til Frankrikes president Nicolas Sarkozys nylige harde utfall mot innvandring til EU.