Ordfører om strømløsning:

- Burde vært klar i går

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) er svært utålmodig med egen regjering. - Hvis ikke regjeringen gjør noe raskt kan bedrifter ryke, sier han.

UTÅLMODIG: - Vi kan ikke vente i månedsvis, sier Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
UTÅLMODIG: - Vi kan ikke vente i månedsvis, sier Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det haster veldig. Vi kan ikke vente i månedsvis på dette, da er det mange som er i trøbbel, sier ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland til Dagbladet.

Den markante Ap-toppen har gjort seg bemerket i kampen mot en oppsplitting av Kristiansand, og sto ansikt til ansikt mot partiledelsen i kampen i sommer. I juni møtte han statsminister Jonas Gahr Støre på partiets kontorer i sørlandshovedstaden.

Krisemøte

Tirsdag kveld var han en av mange Ap-ordførere som ytret sin bekymring om hva de skyhøye strømprisene på Sørlandet kan føre til under et telefonmøte med partiledelsen.

De siste ukene har sommerprisene på strøm vært rekordhøye, ikke minst i strømregionen i Sørvest-Norge, der spotprisen har bikket 4 kroner og 50 øre. Dagbladet skrev tirsdag om hvordan kraftselskapene gjør et prispåslag på 3800 prosent på gjennomsnittlig kostpris for strøm.

Skisland forteller at mange små og store bedrifter nå sliter med å betale strømregninger på fem og ti ganger det normale.

- Det kan fort bety at arbeidsplasser er i fare, slår Skisland fast.

Kristiansand-ordfører omtaler møtet med partiledelsen i går som et innspillsmøte, og sier han oppfatter at de blir lyttet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer