<strong>TRE TWITTERMELDINGER SOM SVIR:</strong> «Navarsetes uttalelser om at en stemme til FrP er et selvmordsprosjekt representerer et nytt lavmål fra dama. Skulle jeg lagt meg på samme nivå burde jeg vel titulert henne som morder som ikke sørger for bedre veier i hjembygda en gang...» kvitrer generalsekretær i Fremskrittspartiets Hovedorganisasjon Geir Mo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
TRE TWITTERMELDINGER SOM SVIR: «Navarsetes uttalelser om at en stemme til FrP er et selvmordsprosjekt representerer et nytt lavmål fra dama. Skulle jeg lagt meg på samme nivå burde jeg vel titulert henne som morder som ikke sørger for bedre veier i hjembygda en gang...» kvitrer generalsekretær i Fremskrittspartiets Hovedorganisasjon Geir Mo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

- Burde vel titulert Navarsete som morder

Valgkampen er igang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Skittkastinga i årets valgkamp har allerede startet på nettsamfunnet Twitter.

For to dager siden kvitret generalsekretær i Fremskrittspartiets Hovedorganisasjon Geir Almåsvold Mo følgende melding på det sosiale nettstedet, der brukerne kontinuerlig kan skrive korte beskjeder:

«Navarsetes uttalelser om at en stemme til FrP er et selvmordsprosjekt representerer et nytt lavmål fra dama. Skulle jeg lagt meg på samme nivå burde jeg vel titulert henne som morder som ikke sørger for bedre veier i hjembygda en gang...»

Skuffet Navarsete
Senterpartileder Liv Signe Navarsete er svært skuffet over at Mo på denne måten kaller henne en morder.

- Det er veldig ille hvis han bruker den typen karakteristikk om min person, sier Navarsete til Dagbladet.no.

- Hadde han karakterisert resultater på politikken vår hadde det vært greit, men hvis valgkampen skal bli slik at han karakteriserer andre på den måten, så synes jeg det er veldig alvorlig.

Angrer ingenting
Mo selv angrer ikke på uttalelsene, selv om Navarsete skulle være såret over angrepet.

- Hun har ingen grunn til å være såret, jeg har ikke beskyldt henne for noe
, sier Mo til Dagbladet.no.

- Det jeg har sagt er at om jeg skal være på hennes nivå ville jeg sagt det.

Mo sier at reaksjonen hans på Twitter var bevisst, og mener at det er feil av Navarsete å sammenligne en stemme til Frp med selvmord.

- Jeg hadde to formål med kommentarene, og oppnådde begge, sier Mo.

- For det første ville jeg skape oppmerksomhet rundt Navarsetes usaklighet og flåseri, og for det andre ville jeg teste media. Navarsete har nå innsett at hun sa noe feil, og har beklaget dette. Jeg håper hun passer kjeften sin litt bedre i framtida, som de sier på ekte lærdalsk.

Ekstra asfaltmilliard
Navarsete var på Rånåsfoss kraftverk i Sørum kommune i Akershus i dag, hvor Senterpartiet hadde sin valgkampåpning. Her fortalte hun at partiet ville kjempe for det hun kaller en årlig asfaltmilliard, hvor en ekstra milliard skal brukes til asfaltering og velikehold på fylkesveiene de neste årene. Disse milliardene skal komme i tillegg til bevilgningene som allerede er gjort i Nasjonal Transportplan.

- Er denne «asfaltmilliarden» så viktig for deg at du ikke vil være villig til å svelge et nei fra de andre rødgrønne?

- Det skal forhandles om, men samferdsel er veldig viktig for Senterpartiet. Vi har kommet til enige om veibevilhninger før, så jeg ser det som realistisk å at vi blir enige om denne veimilliarden også, sier Navarsete til Dagbladet.no.

<strong>SÅRET:</strong> - Det er veldig ille hvis han bruker den typen karakteristikk om min person, sier Navarsete. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SÅRET: - Det er veldig ille hvis han bruker den typen karakteristikk om min person, sier Navarsete. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Distriktspakke
Senterpartilederen la i sin tale til presse og stortingskandidater stor vekt på at de rødgrønne, med Senterpartiet i spissen, er langt mer distriktsvennlige enn et borgerlig alternativ.

Navarsete presenterte i dag følgende fem satsningspunkter:

1. Hele landet skal få superbredbånd.

2. Tak på antall statlige arbeidsplasser i oslo

3. Lik nettleie på strøm i hele landet.

4. Ettergiving av studielån til alle låntakere som er bosatt og arbeider i kommuner med redusert arbeidsgiveravgift.

5. Fraktutjevning på drivstoff. Bensinprisene skal være like i hele landet.

Senterpartiet vil også fjerne formueskatten på arbeidende kapital for selvstendig næringsdrivende, fordi det vil sikre driften for små bedrifter, og gjøre det lettere for folk å starte for seg selv. I dag må bedrifter betale skatt på eiendommer, maskiner og annet utstyr til bruk i virksomheten. Dette omtales som arbeidende kapital.

Satser på fornybar energi
- Satsning på fornybar energi vil bli veldig viktig for oss i nye Soria Moria-forhandlinger, fordi vi mener det er bra for miljøet og skaper nye arbeidsplasser,  sier Navarsete til Dagbladet.no

- Skole kommer også til å bli viktig, spesielt fordi det er en del forskjeller mellom partiene. SV er mer opptatt av heldagsskole, mens jeg vil satse på flere lærere. Og så vil samferdsel bli viktig. Vi har sagt i dag at vi skal sørge for 30 prosent flere reisende med tog i Østlandsområdet i løpet av de fire neste årene, og 50 prosent flere i løpet av en tiårsperiode. Da sier det seg selv at det må satses, sier Navarsete.

<strong>PRAKTEKSEMPEL:</strong>Senterparti-leder liv Signe Navarsete åpnet sin valgkamp med å trekke fram Rånåsfoss kraftverk i Sørum kommune i Akershus som et prakteksempel på hvordan energi er fornybar. Foto:  Morten Holm / SCANPIX
PRAKTEKSEMPEL:Senterparti-leder liv Signe Navarsete åpnet sin valgkamp med å trekke fram Rånåsfoss kraftverk i Sørum kommune i Akershus som et prakteksempel på hvordan energi er fornybar. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer