- Burde vi forstått?

LØRENSKOG (Dagbladet): Mamma ved kjøkkenbordet, ett år etter begravelsen, blar i fotoalbumet, viser sønnen på seilbrett, solbrun, sunn og sterk, bader, lekeslåss og spruter vann på lillebror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun finner fram det siste bildet av guttene sine sammen, Terje i marinens uniform med armen broderlig rundt minstemann, to uker før han fullførte militærtjenesten, ni måneder før heroinet tok livet hans.

Mamma og pappa har søkt trøst i minnene, forsøkt å fatte det ubegripelige, endevendt hver stein, stilt de nagende spørsmålene om igjen og om igjen.

- Hva kunne vi gjort annerledes for å forhindre tragedien? Når burde vi forstått?

Midtpunktet

Torsdag legger Solveig og Petter Lie friske blomster på sønnens grav. 8. oktober i fjor døde Terje (21) av en overdose, bare fem måneder etter at familien oppdaget at han var avhengig av stoff.

De flyttet til Lørenskog for å gi sønnene en trygg oppvekst. Guttene fant seg fort til rette. Terje ble midtpunktet i kameratflokken. Han var blant de beste på ishockeybanen. Han trente unge fotballtalenter.

- Men først og fremst var Terje en god sønn og en utrolig omsorgsfull storebror. Når noe sånt kunne ramme ham, må mange unge være i faresonen, frykter foreldrene.

Garantien

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer