Burger King fridde til sin argeste konkurrent og ville lage fredselskende burger. Forslaget falt ikke i smak hos McDonald's

Det blir ikke noe burgersamarbeid om en «McWhopper».

FREDSBURGER: Burger King inviterte til en symbolsk våpenhvile i burgerkrigen mellom dem og McDonald's for å øke oppmerksomheten rundt en en veldedighetsorganisasjon som ønsket å fremme budskapet om fred. McDonald's mener de heller kan inngå viktigere og bedre samarbeid. Foto: McWhopper.com
FREDSBURGER: Burger King inviterte til en symbolsk våpenhvile i burgerkrigen mellom dem og McDonald's for å øke oppmerksomheten rundt en en veldedighetsorganisasjon som ønsket å fremme budskapet om fred. McDonald's mener de heller kan inngå viktigere og bedre samarbeid. Foto: McWhopper.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På en helside både i New York Times og i Chicago Tribune, i en annonse som bærer preg av å være et åpent brev, ber Burger King om at de og McDonald's skal legge ned de skarpe stekespadene og foreslår at de to hurtigmatgigantene skal lage en «McWhopper» sammen for å fremme budskapet om fred.

For hvis Burger King og McDonald's kan inngå fred, hvem kan ikke inngå fred da?

Fredsburger Burger King skriver i brevet at å kombinere en «Whopper» og en «Big Mac» ville resultere i en deilig og fredselskende burger.

De ønsker seg symbolsk våpenhvile i burgerkrigen mellom dem og McDonald's for å øke oppmerksomheten rundt veldedighetsorganisasjonen «Peace One Day», som nå driver lobbyvirksomhet for at den 21. september skal bli en offisiell fredsdag.

Slagordet til veldedighetsorganisasjonen er «Hvem vil du inngå fred med?», og dermed skriver Burger King i det åpne brevet at «Vi vet at vi har hatt våre feider, men hva med å inngå en våpenhvile i den såkalte «burger-krigen»».

Videre i brevet tår det at denne burgeren ville føre til at flere vil snakke om fred og om fredsdagen. Og på denne nettsida utbroderer Burger King forslaget sitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer