Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Burger King har hisset på seg kongehuset i Belgia: - To konger. En krone. Hvem skal herske?

Reklamekampanje til forargelse.

KONGER: Burger King har hisset på seg kongehuset i Belgia med en reklamekampanje. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB scanpix
KONGER: Burger King har hisset på seg kongehuset i Belgia med en reklamekampanje. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamburgergiganten Burger King har lagt seg ut med det belgiske kongehuset etter å ha bedt sine tilhengere stemme på den og krone den til landets rette monark.

Den amerikanske kjeden lanseres i kongedømmet Belgia i juni og antyder i sin animerte lanseringskampanje at de vil overta tronen i landet. Med en tegnet utgave av kong Philippe påpekes det at han ble kronet i 2013, men at det nå kommer en ny konge til landet:

- To konger. En krone. Hvem skal herske? Stem nå ...

Stemmer du på den sittende kongen, får du oppfølgingsspørsmål som «Er du sikker? Han kommer ikke til å lage pommes frites til deg.»

- Ikke morsomt, lyder reaksjonen fra kongehuset, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Representanter for kong Philippe ba mandag om en forklaring fra Restaurant Brands International, som eier Burger King i landet.

- Vi forklarte dem at vi ikke er glade for at de bruker kongen i sin kampanje, sier talsmann Pierre-Emmanuel De Bauw.

Kongehuset skal ikke brukes i kommersielt øyemed. Shana Van den Broeck, talskvinne for Burger Brands Belgium, sier de vurderer å endre kampanjen.

Fleipen kan ha truffet et ømt punkt for kongehuset. Belgierne hadde i 1950 folkeavstemning der de bestemte seg for å beholde monarkiet, tross krass kritikk av Philippes bestefar, kong Leopold III, for hans rolle under nazistenes okkupasjon. Leopold ble tvunget til å abdisere, og Philippes onkel overtok.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!