Burger King med mørk nyhet

Men bare der du får pengene i yen.

HELSVART: Slik ser de to nye burgerne ut. Kuro-pearl og Kuro-diamond blir nok en kuriositet i Japan. Blir du ikke fornøyd, får du kanskje pengene i yen ... Foto: Burger King i Japan
HELSVART: Slik ser de to nye burgerne ut. Kuro-pearl og Kuro-diamond blir nok en kuriositet i Japan. Blir du ikke fornøyd, får du kanskje pengene i yen ... Foto: Burger King i JapanVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det meste ser svidd ut på Burger Kings nye Kuro-burger. En nyhet du foreløpig må til Japan for å nyte.

For å få det grillsvidde, nærmest forkullede utseendet har kjeden brukt bambuskull til å farge både brødet og den delikate, tjæreliknende osten. Den ene varianten har i tillegg svart pepper, og en løk- og hvitløkssaus iblandet blekk fra blekksprut for å få den herlige mørke fargen.

Ifølge kjeden er det tredje gangen de lanserer helsvarte burgere. De foregående hadde tilsvarende svarte brød, og svartfarget ketchup. De to nye variantene, Kuro-Pearl og Kuro-Diamond, skal ha fått en god mottakelse blant japanerne.

Burger King er slett ikke den eneste hurtigmatkjeden som flørter med mørket. McDonald's i Kina skal for lengst ha prøvd seg med svarte brød, og ifølge The Guardian har Opso i London kost seg med blekksprutblekk i sine fiskeburgere en god stund. Den franske burgerkjeden Quick hadde sin Star Wars-inspirerte «Dark Vador». Bon appétit, mon fils Luke!