OVERRASKET: En rekke kunder, både fornøyde og misfornøyde, har tatt til Twitter for å rapportere om en uventet bieffekt ved Burger Kings nye «Halloween Whopper». Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS / NTB SCANPIX
OVERRASKET: En rekke kunder, både fornøyde og misfornøyde, har tatt til Twitter for å rapportere om en uventet bieffekt ved Burger Kings nye «Halloween Whopper». Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS / NTB SCANPIX Vis mer

Burger Kings svarte Halloween- burger gir en uventet bieffekt på toalettet

- Siste gang jeg spiser en Halloween Whopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Selv om Halloween etter hvert har blitt stort også her til lands, med små og store barn som både knasker og kneper, er det ennå et stykke igjen til amerikanernes nærmest fanatiske forhold til «høytiden».

I anledning årets markering har Hamburger-giganten Burger King valgt å lansere en kullsvart hamburger. Fordi ... vel, fordi svart er skummelt.

Men etter en drøy uke på det amerikanske markedet er tilbakemeldingene blandede. Først og fremst på grunn av en noe uventet bivirkning av fargestoffene restaurantkjeden har brukt for å få brødet til å ligne kull.

- Siste gang Den gjør avføringen til vedkommende som har fortært måltidet grønn. Og for å sitere en Twitterbruker ved navn John Kritzman: «ikke ekkel grønn, men tegneseriegrønn». Det skriver Fox News.

Han er  ikke den eneste som har lagt merke til fenomenet.

Daniel Rodriguez melder på Twitter at han «i går spiste en Halloween Whooper ... I dag var avføringen min grønn. I går var siste gangen jeg spiser en Halloween Whooper».

Men ikke alle er like negative. Hunter Stanton er en av de som har latt seg fascinere med positivt fortegn.

- Det tok tre dager før avføringen min sluttet å være grønn, men det var verdt det, skriver han.

Gjort det før Dette er heller ikke første gang Burger King lanserer en burger av det mørkere slaget. Dagbladet skrev i fjor høst om kjedens lansering av en tilsvarende svart utgave som var til salgs i Japan.

«For å få det grillsvidde, nærmest forkullede utseendet har kjeden brukt bambuskull til å farge både brødet og den delikate, tjæreliknende osten. Den ene varianten har i tillegg svart pepper, og en løk- og hvitløkssaus iblandet blekk fra blekksprut for å få den herlige mørke fargen.»

Den gang ble det ikke meldt om abnormale farger på avføring. Så er spørsmålet om det er de kunstige fargestoffene som alene er skylda i det, eller om japanerne ikke er like ømfintlige når det kommer til fargepaletten på toalettbesøket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer