<strong>REN OPPBEVARING:</strong> SFO er ren oppbevaring, sier Knut Haanes og mener man trenger nasjonale krav til lys, luftkvalitet, støy og areal.  Foto: Tor Richardsen / SCANPIX.
REN OPPBEVARING: SFO er ren oppbevaring, sier Knut Haanes og mener man trenger nasjonale krav til lys, luftkvalitet, støy og areal. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX. Vis mer

- Burhøns er bedre beskyttet enn SFO-barn

Sier nestleder i Barneombudet, Knut Haanes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Burhøns og storfe er bedre beskyttet enn barn i Skolefritidsordningen (SFO), mener nestlederen i Barneombudet, Knut Haanes.

- Enkelte steder fungerer skolefritidsordningen som ren oppbevaring. Vi trenger nasjonale krav til lys, luftkvalitet, støy og areal, sier Haanes til Vårt Land.

Haanes viser til at Opplæringsloven og Forskrift for miljørettet helsevern i barnehager og skoler ikke gjelder for SFO.

- Voksne har lover som sikrer et godt arbeidsmiljø. Da må barn ha krav på samme vern, sier Haanes, som mener politikerne har sviktet.

- Kunnskapsdepartementet sitter med ansvaret, sier nestlederen i Barneombudet.

Departementet mener Haanes har misforstått og fastholder at Opplæringsloven også gjelder for SFO. Det samme gjør Helsedirektoratet.

- Forskriftene for barnehage og skole gjelder også for SFO, siden ordningen er en forlengelse av skoledagen, sier seniorrådgiver Anders Smith.

Smith deler imidlertid Haanes oppfatning av at inneklimaet mange steder er for dårlig og mener at kommunene svikter.

- Dette er et ømt punkt for mange kommuner. Inntrykket vårt er at mange heller vil bruke penger på nye, flotte bygg og dropper vedlikeholdet, sier Smith. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer