- Burka er fengsel

Mener Frankrikes minister for urbane saker, Fadela Amara.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes minister for urbane saker, Fadela Amara, sier til en avis at kvinner som går med burka lever i et fengsel.

Kommentaren fra ministeren kommer i forbindelse med at en marokkansk kvinne nylig ble nektet fransk statsborgerskap fordi hun gikk kledd i en heldekkende muslimsk drakt.

- Burkaen er et fengsel og en tvangstrøye. Det er ikke et religiøst symbol, men et symbol på et totalitært prosjekt som jobber for ulikhet mellom kjønnene og er blottet for demokrati, uttaler Fadela Amara til onsdagens utgave av den franske avisen Le Parisien.

Amara er selv muslim, men støttet helhjertet opp om fransk høyesteretts avgjørelse om å nekte den 32 år gamle marokkanske kvinnen statsborgerskap på bakgrunn av klesdrakten hennes.

Retten fant at kvinnens klær ikke samsvarte med Frankrikes sekulære lover og likhet mellom kjønnene.

Kvinnen var imidlertid ikke ikledd burka, men en niqab som er en heldekkende drakt med åpning for øynene.

Det er imidlertid av mindre betydning, mener Fadela Amara.

- Det er kun snakk om noen centimetere med stoff, sier hun og legger til at begge klesdrakter symboliserer undertrykkelse av kvinner.

STØTTER HØYESTERETTS AVGJØRELSE: Frankrikes minister for urbane saker, Fadela Amara, er enig med landets høyesterett som nylig nektet en 32 år gammel marokansk kvinne fransk statsborgerskap fordi hun brukte den heldekkende drakten niqab. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX
STØTTER HØYESTERETTS AVGJØRELSE: Frankrikes minister for urbane saker, Fadela Amara, er enig med landets høyesterett som nylig nektet en 32 år gammel marokansk kvinne fransk statsborgerskap fordi hun brukte den heldekkende drakten niqab. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

(NTB)

- Burka er fengsel