Burka-ranere truet mann med revolver mot hodet

Politiet driver klappjakt etter gjerningsmenn med patruljer, hundepatruljer og helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VESTLI (Dagbladet): Like før klokka 13.30 fikk oslopolitiet melding om at to væpnede menn ranet en gullsmed like ved Vestli T-banestasjon. En av ranerne var ikledd burka.

Truet med hagle og revolver Begge gjerningsmennene har forsvunnet til fots og politiet ser svært alvorlig på det grove ranet.

- De truet med hagle og revolver. Situasjonen er uoversiktlig, men jeg kan bekrefte at noen av opplysningene gikk ut på at en  av ranerne var ikledd burka og at de fikk med seg verdier, sier innsatsleder Erlend Storaker til Dagbladet.

En person som var i den nyåpna gulsmedforetningen skal ha blitt truet med våpen mot hodet mens han ble beordret ned på gulvet.

- Vi kan bekrefte at folk har blitt truet med våpen mot hodet, sier Storaker.

Klappjakt etter gjerningsmenn Oslo politidistrikt opplyser at de søker etter gjerningsmennene med patruljer, hundepatruljer og helikopter.

Politiet beskriver gjerningsmennene på denne måten: Den ene skal være en mann, ca, 190 høy, tynn, mørk i huden, sort regnjakke/overdel, hvite joggesko, sort paraply, lyseblå jeans. Den andre skal være ca, 190 høy, tynn, sorte og grønne joggesko med hvit såle, sort olabukse, mørk i huden. Hadde blå/grønn burka/pledd rundt seg under ranet.

- Vi snakker med vitner og sikrer video fra stedet nå. Krimteknikerne sikrer spor på stedet. I tillegg har vi egne som driver med etterretning for å finne ut hvem dette er, sier vaktleder Ingunn Braseth ved krimvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Utvis forsiktighet Ifølge politiet snakket begge gebrokkent norsk og engelsk og de var bevæpnet. Politiet ber nå folk om å utvise forsiktighet.

Væpnet politi sjekker nå alle biler på vei inn mot Oslo sentrum på Trondheimsveien ved Aker sykehus.

TRUET MED VÅPEN:  Mannen som har en håndkle rundt seg skal etter det Dagbladet kjenner til være mannen som ble truet med våpen mot hodet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
TRUET MED VÅPEN: Mannen som har en håndkle rundt seg skal etter det Dagbladet kjenner til være mannen som ble truet med våpen mot hodet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Bevæpnet politi har sperret av ett kjørefelt på Trondheimsveien mot byen rett før Sinsenkrysset. Det samme er gjort rett etter Skillebekk på vei ut av byen.

Har du tips eller bilder i denne saken? Send inn til 2400@dagbladet.no

Dagbladet.no kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer