Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Burka-støy

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist lørdag, på den internasjonale kvinnedagen, skrev Dagbladets kommentator Marte Michelet om det hun kalte «brun feminisme». Hun hevdet at kvinnekamp blir misbrukt av anti-islamister som til vanlig ikke er synlig opptatt av likestilling på hjemmebane. Hun viste blant annet til flere hendelser i Europa, hvor muslimske jenter er blitt banket opp for å gå med hijab.

Det er ingen temaer som vekker slikt engasjement som islam og feminisme. Kombinasjonen viste seg å være eksplosiv. Selv for garvete lesere av nettdebatter var den voldsomme responsen uvanlig hatefull, og svært mange av innleggene var så obskøne at de ikke kan settes på trykk. Mer saklige debattanter i andre fora har også lagt seg til en aggressiv og illiberal form som vanskeliggjør enhver sjanse til en fruktbar meningsutveksling. Paradokset er at debattanter som utroper seg selv til forsvarere av likestilling og ytringsfrihet gir uttrykk for stikk motsatte holdninger. Minoritetskvinners utsatte posisjon drukner i primitiv burka-støy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!