Burma-ambassade i brann

Årsaken ukjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Burmas ambassade i Thailand tok i morgentimene lokal tid fyr og fikk store skader.

- Vi sto på balkongen i sjette etasje og kjente varmen fra brannen. Det ser ut til at hele kontorbygningen er totalskadd, men at boligbygningene har klart seg, sier Celina Anker-Rasch, som bor rett over gata i forretningsdistriktet Silom, til Dagbladet.no.

Ifølge Anker-Rasch begynte brannen i 08-tida thailandsk tid, og var under kontroll en times tid seinere.

De siste ukene har området utenfor ambassaden vært åsted for en rekke fredelige demonstrasjoner mot militærjuntaen i kriserammede Burma, og en mengde utenlandske hjelpearbeidere har frekventert ambassadens visumavdeling i forsøk på å få tilgang til landet.

- Utenfor ambassaden står mange fortvilte mennesker som skal søke eller hente visum. Men porten er lukket og døra inn stengt med hengelås, beskriver Anker-Rasch, som forteller at det ser ut til at ingen ble skadd i brannen.

- En ambulanse kom til, men den ble bare stående. Antakelig startet brannen før de fleste hadde kommet på jobb, sier Celina Anker-Rasch til Dagbladet.no.

Årsaken til brannen er så langt ikke kjent, og det vites ikke om den har sammenheng med syklonen og motstand mot juntaen.

I FULL FYR: Flammene skjøt opp fra taket på Burmas Bangkok-ambassade i dag morges. Foto: CELINA ANKER-RASCH
I FULL FYR: Flammene skjøt opp fra taket på Burmas Bangkok-ambassade i dag morges. Foto: CELINA ANKER-RASCH Vis mer
Burma-ambassade i brann
UTBRENT: Kontoravdelingen på ambassaden er totalskadd - dårlig nytt for utlendinger som venter på visum til det lukkede landet.