- Burma-oberst vil til Norge

Norge kan få en pikant asylsøknad i fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En oberst i den burmesiske militærjuntaens etterretningsapparat har som mål å søke asyl i Norge, melder Aftenposten. Obersten skal for øyeblikket skjule seg hos Karen-folket i Burma.

Det sterke maktapparatet i Burma kan være i ferd med å så sprekker, og Norge risikerer å få en pikant asylsøknad i fanget, skriver Aftenposten lørdag.

- Mannen som har hoppet av, skal angivelig være selveste nummer to på rangstien i det burmesiske etterretningsapparatet. Jeg håper å få treffe ham lørdag, men han skal allerede ha fortalt at han vil forsøke å komme til Norge, et land han kjenner litt til fordi den eksilburmesiske radio- og TV-stasjonen DVB sender fra Oslo, sier Hans-Joachim Schilde.

Schilde er journalist og teolog og har de siste dagene oppholdt seg hos Karen-folket i det nordøstlige Burma.

- Dette er helt ukjent for meg, men det er selvsagt interessant hvis det stemmer at toppfolk i juntaens maktapparat begynner å hoppe av, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet.

Johansen har ingen formening om hvordan en eventuell asylsøknad vil bli behandlet.

Schilde vil nå prøve å komme i kontakt med den avhoppede offiseren. Schilde representerer stiftelsen Northern Lights som hjelper fordrevne flyktninger fra Karen-folket.

(NTB)