Burma rasert av syklon

Rangoon erklært katastrofeområde, minst fire drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Burmas største by Rangoon, samt fem andre distrikter, er erklært som katastrofeområde etter at den tropiske syklonen Nargis feide over landet i går, melder AP og Reuters.

Det er begrenset hvor mye informasjon som kommer ut fra det lukkede landet, men statsmediene melder at fire personer er omkommet.

I Rangoon, som til 2005 var landets hovedstad, har strømmen og vannforsyningen gått, og gatene er fulle av vrakgods fra raserte hus og trær som har blåst over ende.

Verst rammet er Irrawaddydeltaet, hvor opptil 50 prosent av husene er ødelagt, ifølge statspressen.

Nargis var forventet å ramme Bangladesh på fredag, men skiftet uventet retning og rammet Burma isteden. Vindhastigheten kom opp i 190 km/t på det meste.

Militærjuntaen i Burma insisterer på å kalle landet for Myanmar og Rangoon for Yangon.

STORE ØDELEGGELSER: Et av de få bildene som er kommet ut fra Burma, og som viser ødeleggelsene i landets største by Rangoon. Foto: ZHANG YUNFEI/XINHUA/AP/SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: Et av de få bildene som er kommet ut fra Burma, og som viser ødeleggelsene i landets største by Rangoon. Foto: ZHANG YUNFEI/XINHUA/AP/SCANPIX Vis mer
Burma rasert av syklon
AGGRESSIV OG UFORUTSIGBAR STORM: Den tropiske syklonen Nargis, her på et satellittfoto i ferd med å bevege seg over Bengalbukta på torsdag. Man trodde Bangladesh ville bli rammet først, før syklonen skiftet retning og feide over Burma isteden.