- Burmas sjefsgeneral har gått av

Ryktene går om at general Than Shwe (74) og hans familie har forlatt landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I løpet av hele ettermiddagen og kvelden torsdag gikk det rykter om at general Than Shwe (74) og hans familie har forlatt Burma.

Daglig leder I Den norske Burmakomité Inger Lise Husøy hadde også fått meldinger om at landets absolutte sjefsgeneral hadde trukket seg og overlatt makta til noen andre.

- Vi jobber på spreng med å få bekreftet disse meldingene. Både i går og i dag har vi fått ulike meldinger som går på at hans familie enten har reist til Bangkok eller Singapore. Det er ikke usannsynlig. Det kan jo ha vært et kupp eller en utskiftning, sier Husøy til Dagbladet.no.

Spekulasjonene kommer samtidig med at amerikanske myndigheter har iverksatt de varslede økonomiske sanksjonene mot 14 politiske topper i militærregimet.

- Familien observert i Laos

Sent i går kveld meldte den eksildrevne nyhetskanalen Mizzima News at general Thans familie har søkt tilflukt i Laos. Øyenvitner har fortalt til Mizzima at et chartret Air Bagan-fly ble observert i Laos’ hovedstad Vientiane.

Flyet hadde åtte passasjerer om bord og landet i Vientiane klokken seks torsdag ettermiddag. Air Bagan eies av Than Shwes nære venn og forretningsmann Tayza. En kilde med nære kontakter til den burmesiske militærjuntaen sier at de åtte passasjerene var slektninger av Than Shwe, inkludert hans kone Daw Kyaing Kyaing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer