MÅTTE FJERNE BALLONGENE: I forbindelse med bursdagsfeiringa til Sarah Ericssons (21) ble det hengt opp ballonger i vinduet. Naboer som så dette, misforstod budskapet og kontaktet politiet. Foto: Privat
MÅTTE FJERNE BALLONGENE: I forbindelse med bursdagsfeiringa til Sarah Ericssons (21) ble det hengt opp ballonger i vinduet. Naboer som så dette, misforstod budskapet og kontaktet politiet. Foto: PrivatVis mer

Bursdagsballonger tatt for å være IS-propaganda

- Politiet ba meg fjerne dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske Sarah Ericssons (21) bursdagsfeiring forrige helg fikk en noe dramatisk avslutning.

Til avisa Expressen forteller 21-åringen og hennes kjæreste Fabian Åkesson om hvordan bursdagsballongene med tallet 21, som ble hengt opp i vinduet i forbindelse med festen, endte med å tiltrekke paret en nokså uventet oppmerksomhet - fra politiet.

Fire politibetjenter To dager etter feiringa valgte noen naboer å varsle politiet om ballongene. Naboene så ballongene speilvendt, og oppfattet dem som propaganda for den islamistiske ekstremistgruppa IS.

- Jeg hadde gjort meg klar for å dra på skolen, og sto og så ut av vinduet mens jeg pusset tennene. Da så jeg en politibil utenfor, og lurte på hva den gjorde der, sier Sarahs kjæreste Fabian Åkesson til Expressen.

- Ett minutt seinere banket det på døra, fortsetter han.

På dørstokken sto fire politibetjenter.

- Ba meg fjerne dem - Politiet fortalte at noen hadde sett ballongene utenfra og oppfattet at de viste bokstavene IS. Vedkommende hadde deretter kontaktet politiet.

- Jeg lo godt, og da viste de meg et bilde de selv hadde tatt, og da så jeg også at det så ut som IS, sier Fabian.

- De ba meg fjerne ballongene for å unngå flere misforståelser, legger han til.