Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bursdagsselskap koster fort et par tusen

Med bowling, badeland eller rulleskøytedisko koster et vanlig bursdagsselskap fort et par tusen, og for 11-åringene gjelder det å toppe hverandres selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forteller trebarnsmor Jannicke Hansen (31). Sammen med mannen Brynjulv Melve (34) er hun i ferd med å planlegge eldstesønnens 11-årsdag, og det er ingen billig affære.

- Ungene vil gjerne toppe hverandres selskap, og de vil gjerne be hele klassen. Vi skal selv ha bursdagsfeiring snart, og da skal guttene i klassen være med på bowling, forteller hun.

Og det er mamma og pappa som betaler for hele kalaset.

Mange sliter

- Det blir mye penger når vi har tre bursdager i året, og vi ser at det er unger i klassen med foreldre som ikke har råd til slike arrangementer, sier Hansen.

Det skal helst være egen tv, egen datamaskin, mobiltelefon, Xbox, PlayStation, sykkel med støtdempere og alt annet som er in. Alt dette koster penger, og jeg skjønner godt de som sliter med å følge opp, forteller hun.

- Og hvis du ikke klarer å følge opp, så blir ungen litt outsider, sier Hansen.

Selv har hun enslige bekjente som sliter med å henge med på det som oppleves som helt nødvendig.

Klesbevisste

- Jeg kjenner enslige foreldre som for eksempel har problemer med å få til reiser i forbindelse med barnas fritidsaktiviteter. Selv er mellomste datter med i korpset, og årets tur koster 1500- 2000 kroner. Og vil du ikke sende en niåring på tur alene, så du må være med selv. I tillegg koster det rundt 500 kroner halvåret i kontingent for å være med i korpset, sier Jannicke Hansen.

Foreløpig er det greit å handle klær på Cubus, men mor regner med at det ikke tar mange åra før de tre små blir merkebevisste.

- Nå er de veldig klesbevisste, men de er ikke opptatt av hvilke merker det er på klærne, sier hun.

DYRE BURSDAGER: Trebarnsmor Jannicke Hansen (31) og far Brynjulv Melve (34) bruker mye penger på bursdagsselskap for barna Lasse (11), Helene (9) og Anne (6, på mammas fang).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media