Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Burud har vært som en gud for Kiwi

Bunnpris-kjøpmann tror ikke Kiwi vil bli det samme uten Burud.

SAVNET: Kiwi-sjef Per-Erik Burud  er fremdeles savnet etter en båtulykke på Tjøme i natt. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
SAVNET: Kiwi-sjef Per-Erik Burud er fremdeles savnet etter en båtulykke på Tjøme i natt. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bunnpris-kjøpmann Knut Lislegaard tror Kiwi ikke vil bli det samme uten Per-Erik Burud (48), som er savnet og antas omkommet etter båtulykka på Tjøme i natt.

I 20.30-tida i kveld meldte politiet at det ikke lenger er noe håp om å finne 48-åringen i live.

Stor respekt Drammenseren Per-Erik Burud begynte i Kiwi i 1991, og har siden den gang bygd seg opp en formue på over en milliard kroner. Han gis mesteparten av æren for butikkjedens sterke status i dag, og nyter stor respekt for livsverket i dagligvarebransjen.

- Burud kan ta æren for Kiwis omsetningsvekst, ingen vil noensinne kunne ta hans plass, sier Lislegaard til Dagbladet.

- Det vil svi for systemet og butikkene om det nå viser seg at Burud har omkommet. Og jeg tror Kiwi vil slite med å finne en stedfortreder for ham, sier Lislegaard til Dagbladet.

- En fantastisk leder I 2006 omtalte Lislegaard Burud som en gud for Kiwi. Dette står han fast ved i dag.

- Ja, han har vært en gud for Kiwi. Han har vært en fantastisk leder, en jeg personlig jeg har blitt motivert av.

Han sier at Burud har imponert ham på flere måter.

- Jeg har alltid sett opp til ham. Jeg har likt ham som person og som leder. Driftsformen hans har alltid vært god, spesielt måten han har fått med seg de ansatte i å nå felles mål for kjeden, sier Lislegaard, som selv driver fire Bunnpris-butikker.

Kona omkommet Burud er fremdeles savnet etter ulykka på Tjøme i natt. Hans kone, 43 år gamle Anita Burud, ble funnet død tidligere på onsdag. Paret har to barn i tenåra.

Et vennepar av familien var også om bord i båten. 41 år gamle Asbjørn Aasheim klarte å svømme inn til land for å varsle om ulykken. Hans kone, Anne-Lene Novak Aasheim (41) ble funnet omkommet i vannet.

Politiet tror det er sannsynlig at det var den savnede Kiwi-sjefen som selv førte ulykkesbåten da han, kona og venneparet ble kastet på sjøen utenfor Tjøme i natt.

- Ut ifra de opplysningene vi har nå, ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt. Vi kan likevel ikke utelukke noe som helst, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

De to venneparene skal ha vært på vei fra en fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

KJØPMANN: Knut Lislegaard, som eier fire Bunnpris-butikker, sier at han har sett opp til Per-Erik Burud, nesten litt som en gud. Foto: Privat
KJØPMANN: Knut Lislegaard, som eier fire Bunnpris-butikker, sier at han har sett opp til Per-Erik Burud, nesten litt som en gud. Foto: Privat Vis mer