UROLIGHETER: Det har vært store protester og demonstrasjoner i Burundi de siste to ukene etter at det ble kjent at presidenten akter å stille til valg for en tredje periode. Bildet viser folk som jubler etter kuppet mot Burundis president. Landets forsvarssjef mener kuppet var mislykket. Foto: AFP PHOTO / LANDRY NSHIMIYE
UROLIGHETER: Det har vært store protester og demonstrasjoner i Burundi de siste to ukene etter at det ble kjent at presidenten akter å stille til valg for en tredje periode. Bildet viser folk som jubler etter kuppet mot Burundis president. Landets forsvarssjef mener kuppet var mislykket. Foto: AFP PHOTO / LANDRY NSHIMIYEVis mer

Burundis forsvarssjef: - Kuppforsøket var mislykket

Forsøket på å kuppe makten i Burundi lyktes ikke, hevder landets forsvarssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kuppforsøket til general Godefroid Niyombare er blitt stanset, sa forsvarssjef Prime Niyongabo i en radiotale natt til torsdag.

Presidentpalasset kontrolleres av president Pierre Nkurunzizas støttespillere, ifølge forsvarssjefen, som oppfordrer alle kuppmakerne til å overgi seg.

En talsmann for presidentens motstandere hevder imidlertid at de kontrollerer flyplassen i hovedstaden og at påstandene i radiotalen ikke stemmer.

Den eneste årsaken til at kuppmakerne ikke har tatt kontroll over den statlige radiokanalen, er at de ønsker å unngå et blodbad, ifølge talsmannen Venon Ndabaneze.

General Godefroid Niyombare erklærte i en radiotale onsdag at president Nkurunziza var avsatt. Kort etter brøt hundrevis av mennesker ut i jubel og sang i gatene i hovedstaden Bujumbura.

Nkurunziza befant seg på dette tidspunktet i Tanzania, hvor han skulle delta på et krisemøte med andre østafrikanske ledere. Tanzanianske myndigheter opplyste at Nkurunziza umiddelbart satte kursen tilbake til hjemlandet.

Kuppmakerne opplyste imidlertid at de hadde stengt Bujumburas flyplass, og natt til torsdag var det fortsatt uklart hvor presidenten hadde tatt veien.

(NTB)