Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Busch beklager mild drapsdom

Da Høyesterett nektet å skjerpe drapsmannens straff, skrev riksadvokat Tor-Aksel Busch personlig et brev til de etterlatte der han beklaget den milde straffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Lagmannsrettens dom på 10 år var altfor mild, skriver Busch i brevet til de etterlatte etter Vinskribent Tom Prent (58), som ble knivdrept i sin egen seng av en mentalt forstyrret leieboer. Prents kone, Anne Mette Prent, våknet av ektemannens skrik, og ble selv knivstukket da hun forsøkte å beskytte ham.

Rettsmedisinerne konstaterte i ettertid at Tom Prent ble påført 12 knivsår i hode og overkropp.

Påtalemyndigheten har hele tiden bedt om 14 års fengsel for gjerningsmannen. Dette er langt over snittet for forsettlige drap, noe aktor har begrunnet i forbrytelsens usedvanlige brutalitet. Lagmannsretten falt imidlertid ned på ti år. Nå har Høyesterett besluttet at dette skal bli stående.

Dette har fått påtalemyndighetens øverste leder, riksadvokat Tor-Aksel Busch, til å gå til et helt uvanlig skritt:

«Dette er sikkert en ny skuffelse for dere. Personlig beklager jeg resultatet», skriver Busch i et personlig brev stilet til avdødes svoger. I brevet skriver han videre at det etter hans syn er «uheldig» at Høyesterett ikke ville høre påtalemyndighetens argumenter, og at det nå ikke er mer påtalemyndigheten kan gjøre med saken. Han håper tiden vil «mildne de åpne og sviende sårene».

NTB

UVANLIG: Riksadvokat Tor-Aksel Busch gikk til å et helt uvanlig skritt da han personlig beklaget den milde dommen i en drapssak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media