- HABIL: Riksadvokat Tor-Aksel Busch og førstestatsadvokat Lasse Qvigstad har erklært seg selv habile i en eventuell fortsettelse av Treholt-saken. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
- HABIL: Riksadvokat Tor-Aksel Busch og førstestatsadvokat Lasse Qvigstad har erklært seg selv habile i en eventuell fortsettelse av Treholt-saken. Foto: Gorm Kallestad/ScanpixVis mer

Busch og Qvigstad erklærer seg habile i Treholt-saken

Nå blir det opp til justisministeren å avgjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
I et brev til justisminister Knut Storberget (Ap) erklærer riksadvokat Tor-Aksel Busch og førstestatsadvokat Lasse Qvigstad seg habile i den videre behandlingen av Treholt-saken, melder NRK.

Arne Treholts forsvarer Harald Stabell vil ha begge fjernet som påtalemyndighet. Nå blir det opp til justisministeren å avgjøre habiliteten.

- Buschs og Qvigstads prestisje knyttet til denne saken er åpenbar. Det foreligger overbevisende dokumentasjon for at de gikk i retten med falske bevis, og det mener jeg må bety inhabilitet, framholder Stabell.

Han understreker at det ikke er deres fortid som aktorer som er det viktigste, men «de særegne forholdene» som er begrunnelsen for inhabilitet.
NTB