Bush: - Florida er et katastrofeområde

USAs president George W. Bush har erklært Florida som katastrofeområde, etter at delstaten fredag ble rammet av «Charley». Samtidig tilbyr USA katastrofehjelp til det uværsherjede Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Charley» feide sent fredag kveld norsk tid inn over Floridas vestkyst med en fart på 230 kilometer i timen. Delstatens guvernør Jeb Bush sa at hans bror presidenten hadde erklært katastrofetilstand i Florida og åpnet for økonomisk nødhjelp fra Washington.

Lokale og regionale myndigheter hadde bedt rundt to millioner mennesker i lavtliggende områder i Florida om å forlate sine hjem. Det ble spådd springflo med opp til fire meters høyde langs kysten og fra 100 til 200 millimeter nedbør i uværsområdet.

USA tilbød fredag å gi erkefienden Fidel Castro og hans regime i Havana 50.000 dollar (335.000 kroner) i nødhjelp etter uværet på Cuba. – USA beklager ødeleggelsene «Charley» har gjort og uttrykker sin solidaritet med det cubanske folk, het det i en erklæring.

Pengene skal inngå i en amerikansk hjelpepakke der frivillige organisasjoner også bør bidra, het det videre i erklæringen fra utenriksdepartementet i Washington. Folk på Cuba fortalte om store ødeleggelser etter at «Charley» fredag rammet øystaten i Karibia.

(NTB)

RASTE: Denne ladaen ble ødelagt da en murvegg raste over den, i Havana på Cuba.
ØDELAGT: Mirta Estrada (t.v.) og sønnen Yosel Fuente prøver å finne igjen eiendelene sine ved det som en gang var hjemmet deres på Cuba.
IKKE SKREMT: Ian Johnstone mente den kraftige vindene var en ypperlig anledning til å prøve ut kiteboardet ved Fort Myers i Florida, noen timer før orkanen traff land.
MONSTER: Orkanen Charley har forårsaket enorme ødeleggelser i Florida.