Bush - Hollywoods mann

Kanskje Bush ikke er så verst for Hollywoods mektige moguler allikevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hollywood mister en venn i Bill Clinton, men George W. Bush vil kanskje gjøre det Clinton aldri gjorde: Ta underholdningsindustriens side på de områdene som gjelder, som for eksempel hvor mange tv-stasjoner et selskap eier og la industrien selv overvåke hvor mye sex og vold de skal vise.

- Mr. Bush har potensial for å bli underholdningsindustriens venn der det gjelder, sier mediaanalytikeren Christopher Dixon til La Times.

Denne skyldes ikke at Bush er spesielt vennligsinnet mot Hollywood. For der Clinton var mediamogulenes venn gjennom åtte år, forholder Bush seg ikke til dem i det hele tatt. Da den kommende presidenten samlet de store industrialistene i Austin, Texas, var ingen fra underholdnings- og mediaindustrien til stede.

Men Bush er pro-business, og det kommer Hollywood også til gode, mener eksperter i USA.

20 år med venn i Washington.

De siste tjue åra har Hollywood hatt en venn i det Hvite hus. Ronald Reagen var tidligere b-skuespiller og dessuten guvernør i California før han ble president. Bush den eldre var kompis med blant andre produsenten Jerry Weintraub. De har feriehus ved siden av hverandre.

Men som mediaanalytiker Dixon peker på:

- Det er en ting å møte opp på filmpremierer. Det er noe helt annet å akselere økonomiske prosesser.

Og det kan kanskje Bush junior.