Bush: - Pågripelsen gjør ikke slutt på volden

- Denne pågripelsen betyr ikke at det er slutt på volden, sier Bush. Fem minutter seinere eksploderte en bilbombe i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 18.15 i kveld gikk George W. Bush på talerstolen i Det hvite hus, og kommenterte pågripelsen av Saddam Hussein.

- En mørk og vond tidperiode i Iraks historie er slutt. Håpets dag er kommet. Alle irakere kan komme sammen, stå imot volden og bygge et nytt Irak.

- Nå skal Saddam få den rettferdige behandlingen han nektet millioner av folk. Suksessen i går er en hyllest til våre menn og kvinner som tjenestegjør i Irak. Operasjonen ble utført med dyktighet og presisjon. De har møtt mange farer i jakten på lederne i det tidligere regimet. I dag, på vegne av nasjonen, takker jeg våre styrker og gratulerer dere, sier Bush.

- Ikke slutt på volden

- For hoveddelen av det irakiske folket, som ønsker å leve som frie menn og kvinner, gir denne pågripelsen ytterligere forsikring om at torturkammerne og det hemmelige politiet er borte for alltid.

Selv om Saddam nå er i amerikansk fangenskap, advarer Bush mot å tro at krigen mot terror er vunnet.

- Min beskjed til det irakiske folk, er denne: Dere behøver aldri frykte Saddam igjen. Våre mål er de samme som deres: Suverenitet for det irakiske folk, verdighet for deres flotte kultur og muligheten for det irakiske folk til å få et bedre liv. Men denne pågripelsen betyr ikke at det er slutt på volden. USA vil ikke hvile før krigen mot terror er vunnet.

Bilbombe

Fem minutter etter at Bush-talen var over, smalt det i Bagdad sentrum. CNN melder om en kraftig eksplosjon og at de kunne se flammer og røyk i en sentral handlegate i byen.

Flere nyhetsbyråer melder at det var en bilbombe som gikk av utenfor et hotel. Bomba gikk av ikke langt fra stedet der statuen av Saddam ble revet da USA invaderte Bagdad.

Det skal ha vært mange mennesker ute i gata da eksplosjonen skjedde, men det er så langt ikke meldt om drepte eller skadde.

En politimann sier til nyhetsbyrået AP at bilbomben var i en hvit firehjulstrekker. To menn ble observert mens de hoppet ut av bilen og løp fra stedet.

To brannbiler var ved den brennende bilen få minutter etter eksplosjonen. Brannfolkene jobber fortsatt med å slukke brannen.

Tidligere i dag ble 17 mennesker drept og 33 skadd da en bilbombe eksploderte ved en politistasjon vest i Bagdad.

ADVARTE: George W. Bush advarte mot å tro at volden tar slutt etter at Saddam er pågrepet.