Bush advarer mot 3. verdenskrig

Oppfordrer verdens statsledere til ¨å bidra til å hindre Iran i å få atomvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush oppfordrer verdens statsledere til i bidra til å hindre Iran i å få atomvåpen hvis de vil hindre en 3. verdenskrig.

De dramatiske orden falt et stykke ut i en pressekonferanse Bush holdt onsdag ettermiddag i Det hvite hus. Han kom med en utvetydig oppfordring til andre statsledere, og sa at de må delta i innsatsen for å hindre iranerne i å utvikle atomvåpen «hvis dere er interessert i å avverge 3. verdenskrig».

- Vi har en leder i Iran som har kunngjort at han vil tilintetgjøre Israel, sa Bush og henviste til den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.Hva kan Putin fortelle? Han avviste at han er bekymret for at den russiske presidenten Vladimir Putins møtte Ahmadinejad i Teheran tidligere denne uken.

- Putin er enig i at det ikke er i verdens interesse at Iran har muligheten til å konstruere et kjernevåpen, understreket Bush, som la til at han var ivrig etter å høre Putin fortelle hva han og Ahmadinejad snakket om. Bush understreket også at han ønsker en avklaring fra Putin om han fortsatt er fast bestemt på å forhindre regimet i Teheran i å utvikle atomvåpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer