<strong>SNUOPERASJON:</strong> Bush-administrasjonen åpner likevel for å tappe krisepakken for å redde bilgigantene. (Foto: AP PHOTO/SCANPIX)
SNUOPERASJON: Bush-administrasjonen åpner likevel for å tappe krisepakken for å redde bilgigantene. (Foto: AP PHOTO/SCANPIX) Vis mer

Bush åpner for bilstøtte

Kan komme til å grave i «bailout»-pakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) President George W. Bush og finansdepartementet signaliserte i går at de vurderer å ta penger fra finanskrisepakken for å hjelpe den vaklende bilindustrien, skriver New York Times.

Pakken på 700 milliarder dollar er i utgangspunktet myntet på finansnæringen. I Senatet nektet republikanerne torsdag å støtte et kompromissforslag for å hjelpe de tre store bilprodusentene - General Motors, Ford og Chrysler.

Vil hindre kollaps
Nå kan republikaneren Bush likevel komme til å skjære igjennom.

- Gitt den svekkede tilstanden til USAs økonomi vil vi vurdere andre muligheter hvis det er nødvendig — inkludert bruk av TARP-programmet — for å hindre at bilprodusenter som sliter, kollapser, sa Bush-talskvinne Dana Perino i en erklæring like før finansmarkedene åpnet i går, ifølge CNN.

TARP (Troubled Assets Relief Program) er det offisielle navnet på redningspakken til finansnæringen, som Kongressen godkjente i oktober.

Finansdepartementet fulgte straks opp erklæringen fra Det hvite hus ved å åpne for å gi kortsiktig støtte til bilprodusentene, skriver New York Times.

Det er ikke med lett hjerte at Bush-administrasjonen nå snur og vurderer å bruke skattepenger for å redde bilindustrien.

- Under normale økonomiske omstendigheter ville vi foretrukket at markedene selv bestemte skjebnen til private selskaper, sa Perino i erklæringen.

• Les også: Børsuka endte opp i USA

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer