Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush avlyser

USAs president George W. Bush avlyser det planlagte besøket i Norge i slutten av mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er VG nett som melder om avlysningen. Det er ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor Bush likevel ikke skal besøke statsminister Kjell Magne Bondevik. Besøket var planlagt i Oslo i slutten av mai.

De to skal likevel møtes. Bondevik drar til USA, og møter Bush der den 16. mai.

Politiet har fått beskjed om avlysningen. Besøket var anslått til å koste omkring 30 millioner kroner, på grunn av det store sikkerhetsoppbudet som var planlagt.

Planen var at den amerikanske presidenten skulle komme innom Oslo på vei til toppmøte med Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg i forbindelse med byens 400-årsjubileum.

Statsministerens kontor ventet tirsdag ettermiddag på en formell bekreftelse fra Det hvite hus på at Bondevik får møte Bush under sitt besøk i USA 16. mai. Samtidig fikk regjeringen overraskende beskjed om at det planlagte Bush-besøket i Oslo ikke blir noe av.

Bushs besøk i Norge var ikke formelt bekreftet fra amerikansk side, men både politiske myndigheter og politiet hadde helt fram til tirsdag arbeidet ut fra at det ville bli noe av.

USA vil etter det NTB forstår oppgi praktiske endringer i president Bushs program som begrunnelse for avlysningen.

I OVAL OFFICE:</B> De to statslederne har møtt hverandre før. Her snakker Bondevik og Bush sammen i Washington i desember i 2001. Årets planlagte møte i Oslo blir det ikke noe av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media