Bush beklaget - mannskapet fri

De 24 amerikanske soldatene, som har vært holdt tilbake i Kina, får reise hjem etter at president George W. Bush krøp til korset og beklaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske flymannskapet som holdes tilbake i Kina, får forlate landet, melder kinesisk fjernsyn. Amerikanerne kan dra så snart noen formaliteter er i orden, het det i meldingen.

Mannskapet blir frigitt, etter at USA har bedt om unnskyldning for at en kinesisk jagerflyger omkom i en kollisjon med det amerikanske flyet 1. april. Det amerikanske utenriksdepartement har beklaget episoden i et brev til regjeringen i Beijing.

- Den kinesiske regjering har forståelse for det amerikanske folks og familienes håp om at besetningen snart får reise hjem, sa utenriksminister Tang Jiaxuan til USAs Beijing-ambassadør Joseph Prueher, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. -Den kinesiske regjering har av humanitære hensyn bestemt seg for å la dem dra, tilføyde han.

«Oppriktig beklagelse»

- Både president George Bush og utenriksminister Colin Powell har uttrykt sin oppriktige beklagelse over at dere har mistet en pilot og et fly, het det brevet som ambassadøren onsdag overleverte til utenriksminister Tang. -Vennligst bring dette budskapet videre til det kinesiske folk og til pilotens familie, het det videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer