Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush benådet kalkun

I går benådet USAs president George Bush to kalkuner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) USAs president George Bush har spart to kalkuner fra middagsbordet, og sender dem istedenfor til Disneyland, melder AP.

Under en årlig seremoni i går benådet presidenten to Missouri-kalkuner - «Flyer» og «Fryer». I tillegg til benådningen bestemte presidenten at fuglene skulle flys til Disneyland hvor de skal jobbe som «the honorary grand marshal of the Thanksgiving Day Parade.»

Kalkun-massaker

For selv om de to kalkunene ble spart - er det i dag den store kalkun-massakeren i USA.

Det er nemlig Thanksgiving Day eller «takksigelsesdag» hvor store deler av USAs befolkning møtes for å spise fjærkreet.

Feiringa begynte med pilegrimsfedrenes første høsttakkefest i 1621, men har nå i stor grad mistet sitt religiøse preg. Thanksgiving blir likevel fremdeles betraktet som et uttrykk for takknemlighet for høstens avlinger og livets gaver.

I USA feires helligdagen den fjerde torsdagen i november. I Canada, hvor avlingen vanligvis høstes tidligere på året, feires dagen den andre mandagen i oktober, som blir kalt Columbus-dagen.

KLAPPER KALKUN: Nå skal den til Disneyland. Foto: SCANPIX
KLAPPER KALKUN: Nå skal den til Disneyland. Foto: SCANPIX Vis mer
KALKUNREDNING Den amerikanske presidenten redder to kalkuner hvert år. Denne "heldige" kalkunen ble reddet for fem år siden.
BLE REDDET I FJOR: Kalkunen "Marshmallow"

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!